You are currently viewing Това, което сме

Това, което сме

Понякога се появява теорията в главата ми, че може би планетите също са живи същества, които водят живот в Космоса; такъв, какъвто и ние тук на Земята.

Слънцето е центърът. То е кралят, който управлява, дава наставления на кралството и огрява всяка една планета, с неизчерпаема енергия, която запълва душите и радва всички. Заради магнетичното си излъчване, всеки знае добре къде се намира Слънцето и няма как да го пропусне. Там е царството на Слънчевата система.

Точно след Слънцето е професорът Меркурий. Той знае всичко относно света и хората. Съзнанието му е пълно с информация, която сякаш никога не свършва, а се умножава многократно. Независимо дали имате въпрос за произхода на света, извънземните или смъртта, той ще може да отговори. Там е научният факултет.

Венера, от друга страна, е най-красивата. Тя е като сирените в морето, които те привличат с приказния си глас. Обича лукса и естетиката. Атмосферата около нея е хармонична и спокойна и който има нужда от уравновесяване, отива при нея. Там е спа центърът.

Земята е твърда като камък,независима и силна. Винаги е дисциплинирана и организирана. Независимо на каква позиция е,тя ще свърши задачите си перфектно, без да се оплаква или показва емоция. Затова и там се ходи на работа.

Марс е войнът. Винаги е готов да се бори за ценностите и страстите си. Безкрайно целеустремен и огнен. Той сякаш носи запас на гърба си, който го зарежда с енергия, която в очите на другите изглежда безкрайна. Там е спортното училище.

Юпитер не просто е най-големият, ами и постоянно търси нещо по-голямо от него. Впуска се в най-различни приключения, рискува ежедневно, забавлява се до зори и търси по този начин смисъла на живота си. Там е увеселителният парк.

Сатурн наблюдава строго отстрани. Поправя всяка грешка на другите планети и така им дава ценни уроци. Той изглежда студен и дръпнат, защото знае, че не може да открие знанието вместо теб, а само да ти помогне да го достигнеш. Там е училището.

Уран е този, който разпространява различни идеи, които никой до сега не се е осмелил да предложи. Бунтува се срещу традициите и се опитва да създава иновации. Той е различен и странен, но точно с това се гордее. Там се намира свободният клуб за извънкласни дейности.

Нептун е шарен и розов, внасящ цвят и лекота. Често е разсеян, но за сметка на това е толкова цветен, че всеки го обича, защото има чувството, че влиза в Рая, където всичко просто е слято в едно. Там е мястото, на което всеки се чувства най-щастлив.

Хилядите Луни около всяка планета бранят и слушат своите господари. Те са личните терапевти.

На края на веригата е Плутон. Останалите често го забравят, защото е малък, незначителен, тъмен и скрит. Най-малко видян, а най-много виждащ. С години хората на Земята спорят дали да приемат Плутон за планета, защото всички мразят да говорят за него. За сянката. За онази част, която крием, а в същото време ни определя най- много.

Той с мъка наблюдава всичко. Колкото и да не желае да притежава тази способност, той вижда сянката на всяка от другите планети. Забелязва как Слънцето мечтае да се ожени за Луната, за да спре да управлява. Ще бъде прекрасно, ако за миг изгасне, за да се изгуби в любов с нея и да свали товара на кралството от раменете си.Вижда как Меркурий не иска да знае всичко, а за момент да бъде глупав. Така няма да му задават въпроси и ще може да живее нормален живот, без да е натоварен от излишна информация. Всички очакват от него да даде отговор на всеки въпрос, а той всъщност не винаги знае всичко, което го измъчва. Земята желае да се счупи, да не е здрава, за да разберат всички, че и тя има ядро, което иска да бъде докоснато, обичано и прието. Марс има мечтата да спре да се бори, а да си даде възможност да си почине. Всички си мислят, че е неуморим, но физическото му тяло се разпада всеки ден.

Вижда как Венера не иска да изглежда толкова хармонична и щастлива. Всички я обичат, но в същото време я виждат като слаба и безхарактерна. И тя може да покаже, че е силна и да се бори за нещо стойностно и че е личност с характер с истински ценности.

Юпитер се е уморил да търси и приключенства. Независимо къде е ходил и колко места е обиколил, не е открил смисъла на живота си. Мечтата му е да го отрие вътре в себе си в сегашния момент.

Забелязва, че Сатурн е уморен да гледа строго. Иска да се забавлява, да е безразсъден. Писнало му е да учи другите, да наблюдава, да следи живота отстрани. Не усеща, че живее, а по-скоро се чувства като невидим пазител.

На Уран му е дошло в повече да е неразбран. Купища идеи и въпреки това никой не възприема истинската му същност, която е много повече от тези иновации. Той има нужда от обвързване, чувства и любов.

На Нептун му е омръзнало всички да го виждат като ангел, след като всичко около него е ад, срещу който той нищо не може да направи.

И така никой не се приближава до Плутон. Планетите странят от него, защото виждат в него най-съкровените си мечти, но и най-големите си страхове. И затова той е обречен да бъде просто сянка, газ, но не и истинска планета.

А какво желае най-много той?

Да загуби способността си да вижда тъмните страни, но вместо това да може да свети като Слънцето, да е цветен като Нептун, да се бори като Марс, да е умен, колкото Меркурий, да има идеи като Уран, да е здрав като Земята, да е хармоничен като Венера, да е авантюристичен като Юпитер, да е мъдър като Сатурн.

Да може най-накрая да се свърже с някого; да бъде видян и оценен за това, което е.

Автор: Ася Стефанова

Редакция: Ася Стефанова, Елвира Димитрова, Симона Александрова