You are currently viewing Най-важните приоритети

Най-важните приоритети

Ако искаш да водиш удовлетворяващ начин на живот и да имаш здравословни взаимоотношения, нареждаш приоритети се по следния начин:

1. Сам себе си – ако не обръщаш внимание на своята собствена психика, ако не се погрижиш за себе си на първо място, ако не познаваш нуждите и чувствата си, то тогава не можеш да имаш каквито и да е било здравословни взаимоотношения с другите и околния свят.

2.Партньора – партньора, който сме избрали, е наше огледало. Когато сме във взаимоотношения, е най-благоприятно да видим острани всичките ни несъзнателни модели. Колкото повече укрепваме връзката си с партньора, толкова повече укрепваме и връзката със самите себе си и обратното.

3.Децата – ако сме в семейства с деца, те вече идват на трето място. За да можем да дадем любов на децата си първо трябва да може да я дадем на себе си и на партньора. Tогава те са естветсвено продължение на връзката между двамата родители и израстват в среда, пълна в безусловна любов.

Оттук нататък вече идват майки, бащи, дядовци, баби, лели, чичовци, приятели, познати и т.н. На 18 години си вече възрастен и ти си отговорен за своя собствен живот и решенията, които взимаш. Ти сам изграждаш света и реалността, в коята живееш и да поемаш отговорност за друг освен за себе си на първо място е безотговорно спрямо теб самия, а от гледна точка на Вселената това означава, че другите са по-важни от теб самия, така че не се чуди, ако ти е тежко – сам си го пожелал. Вселената откликва на твоите собствени желания.

Вашият коментар