You are currently viewing Луната и егото

Луната и егото

Луната в наталната карта е идентичността, която приемаме за истина за нас. Накратко казвано – Луната е егото. Ако се замислите, ако помолите един човек да се представи едва ли ще го направи чрез Асцедента или Слънцето си. Може да му се иска, но реално ще се представи с Луната. Тя казва: „Аз съм…“. (За мен „аз съм“ не идва от Слънцето или Асцедента)

Онзи глас на егото, който чувате постоянно в главата си в негатив, е точно Луната. Защо в негатив? Защото егото не е ние, то не е: „аз съм“. То е това, което иска да те убеди, че си ти, карайките да ставаш зависим от тази фалшива идентичност само и само да не разгърнеш себе като цялостна същност.

Егото говори в главата ни само как нещо не може да се получи, няма как да стане, невъзможно и т.н.

Когато идват негативни мисли от Сатурн те са по-скоро с идеята, че в тази сфера, в която попада, си провал, не ставаш и т.н. с идеята надскочиш тези мисли и с усилия да станеш мастър в тази сфера.

Луната от своя страна е директно егото, което говори. Живееш ли през егото – страдаш. Затова пътят на Луната е да бъде – ПУСНАТА, а не както при Сатурн научена и разгърната. За някои може да прозвучи крайно, но това е отново егото, което още иска да се съхрани. Може би ще кажат някои: „трябва да се подхранва Луната.“ Как точно ще подхранващ нещо, което буквално те дърпа назад? За какво ти е да го подхранваш? Егото няма нужда да бъде подхранвано, то има нужда да бъде осъзнато като нереално.

В 4D плътност егото отпада, то е било нужно досега, но вече не е.

Луната обаче е комфортна зона за нас и някои хора цял живот си оставят там и изобщо не еволюират.

Нека сега разгледаме какво е трудно да пусне всяка Луна и как говори егото в различния знак. (Прочетете и за Луна по дом)

На Луна в Овен ѝ е най-трудно да си пусне гнева. „Как така гнева?“ – ще попитат някои. Много просто – всичко в идентичността, на която толкова държат, е изградено от гняв, затова се бунтуват, затова се изразяват, затова се показват, затова искат да водят всички останали. Гняв, че Бог ме е оставил сам самичък на Земята и не му пука за мен, затова аз ще взема нещата в своя ръце, бунтувайки му се!

Его-мислите в главата на такъв човек казват: „Разгневи се за това, разгневи се за онова, ти имаш право, ти си силен и можещ, ще поведеш другите към истината.“

Гневът е много омайваща и завладяваща емоция, защото ни кара да се чувстваме силни и способни, че нещо може да постигнем. Махни гнева на Луна в Овен и тя няма да знае коя е. И точно това трябва да се случи, защото тогава той/тя ще бъде всичко.

На Луна в Телец ѝ е най-трудно да си пусне комфорта. Всичко ще направят само не и да пуснат познатото. Може привидно да изглежда, че уж се опитват да се променят, но дълбоко знаят, че не са направили дори и крачка. „Как така ще си пусна това, което познавам?“ Защото за такъв човек това, което познава, е това, което е – отново поредната илюзия. Успее ли Луна в Телец да пусне изкуствения комфорт, намира мир.

Егото често му говори: „Дръж се за това, дръж се за онова, не пускай – там е сигурността.“

Махни познатото на Луна в Телец и тя няма да знае коя е. И точно това трябва да се случи, защото тогава той/тя ще бъде всичко.

На Луна в Близнаци ѝ е най-трудно да пусне лекотата. Всичко искам да знам, всичко искам да мога, да съм ту тука, ту там, да си остана на повърхността и да си чета едни и същи книги, трупайки информация и знания. В главата на този човек постоянно се говори: „Опитай това, прочети това, направи това, изследвай.“

Махни лекотата на Луна в Близнаци и тя няма да знае коя е. И точно това трябва да се случи, защото тогава той/тя ще бъде всичко.

Тук при някой може да се зароди въпроса защо лекотата да е проблем? Проблем е, когато идва от егото, защото тогава при много лекота няма дълбочина, няма преживявания, няма живот като цяло!

Луна в Рак им е трудно да пуснат мама. „При мама беше толкова сигурно и приятно, сега живея сам самичък в този лош свят!“ Егото на Луна в Рак често говори: „Помниш ли това, а помниш ли онова?“ с цел завинаги да те остави в сладкото минало, когато си цокал от мама.

Махни майката на Луна в Рак и тя няма да знае коя е. И точно това трябва да се случи, защото тогава той/тя ще бъде всичко.

На Луна в Лъв ѝ е най-трудно да пусне самата себе си. „Аз съм най-готината, най-достойната, най-добрата!“. Егото много често казва: „Как може да се отнасят така с мен, не са дойстойни да бъдат в моето обкръжение!“ (и по принцип много обичат да говоря за достойнство) не осъзнавайки, че изобщо не виждат обективно ситуацията.

Махни самочувствието на Луна в Лъв и тя няма да знае коя е. И точно това трябва да се случи, защото тогава той/тя ще бъде всичко.

На Луна в Дева ѝ е най-трудно да пусне контрола. „Аз знам най-добре и понеже знам най-добре, ще си направя всичко сама, и ще подредя не само моя живот, на и този на другите.“ В главата на такъв човек стои едно просто изречения: „Това не е перфектно“ във връзка с всичко, до което се докосва и всичко, което вижда.

Махни контрола на Луна в Дева и тя няма да знае коя е. И точно това трябва да се случи, защото тогава той/тя ще бъде всичко.

На Луна във Везни ѝ е най-трудно да пусне желанието да има мнение, с идеята да се нагоди. Може отново да ви прозвучи странно заради славата на Везни с баланса, но те са кардинални, стига да се наготят в коя страна на везната искат да са, няма мърдане. Все са или в едната везна, или в другата и общо взето във всеки един момент не правят нещо, което им идва от сърце и душа. Егото постоянно им говори: „Сега трябва да взема решение, сега трябва да кажа нещо, сега трябва да избера към коя везна да се нагодя“ и т.н.

Махни желанието на Луна във Везни да има мнение и тя няма да знае коя е. И точно това трябва да се случи, защото тогава той/тя ще бъде всичко.

На Луна в Скорпион ѝ е най-трудно да си пусне травмите. Факт е, че хора с Луна в Скорпион може да са преживели тежки неща в детството, но да не забравяме, че душата е избрала този път, за да се развие. И ако Луна в Скорпион вечно страда за миналото си с предателства, лъжи и страхове, то егати живота. Егото: „Аз съм най- прецакан, всички злоупотребяват с мен, какви страшни неща съм видял.“ и т.н.

Махни травматичните преживявания на Луна в Скорпион и тя няма да знае коя е. И точно това трябва да се случи, защото тогава той/тя ще бъде всичко.

На Луна в Стрелец ѝ е много трудно да си пусне идеята за „Аз знам“. Като коне с капаци са – те са най-знаещите, най-начетените, най-запознатите. „Всичко мога, всичко знам.“ (обикновена нито могат всичко, нито знаят всичко) С мислите си егото опитва да убеди, че те са над другите. Малко сходно е като при Лъв, но при Лъв по-скоро драмата е като им нараняват „кралското“ достойнство, Стрелец по-скоро отстоява виждане си за света, „истината си“.

Махни идеята за „всичко мога, всичко знам“ на Луна в Стрелец и тя няма да знае коя е. И точно това трябва да се случи, защото тогава той/тя ще бъде всичко.

На Луна в Козирог ѝ е много трудно да си пусне авторитета. Успеха, титлите, реализацията са най-важни за тях. Егото най-често казва: „Това, което е постигнато, не е достатъчно – давай още и още, и още.“

Махни авторитета на Луна в Козирог и тя няма да знае коя е. И точно това трябва да се случи, защото тогава той/тя ще бъде всичко.

На Луна във Водолей ѝ е много трудно да си пусне отсайдерството. „Аз съм отхвърлен и неразбран от този свят, ще го променя, за да се почувствам аз по-добре в него.“ Тук ситуацията е много сходна като при Луна в Дева – и при двете гласът в главата говори, че светът не е съвършен и Луна в Дева иска да го поправя, а Луна във Водолей да му се бунтува.

На Луна в Риби ѝ е изключително трудно да си пусне ролята на жертва. „Не съм от този свят, не ми е тука мястото.“ мрън, мрън. Щом си дошъл тук, тук ти е мястото. „Не съм адекватен за този свят, не го усещам, не знам къде се намирам“ – все мисли в главата на Риби.

Егото ми на Луна в Дева се обади над 50 пъти, докато пиша тази публикация. „Не си достатъчно добра.“, „Защо изобщо го правиш, от теб астролог няма да стане.“, „Не пишеш перфектно.“ и т.н., и ако му обръщах внимание, „валидирайки го“, тази публикация нямаше да съществува. Егото изчезва колкото повече осъзнаваш, че то не е реално, не съществува, нито една мисъл, идваща от него, не е реална.

Контрирайте егото с: „Не – ти вече не работиш за мен.“

Накъде да вървим, ако Луната я пускаме? Към Слънцето – по знак и дом.

(Да добява, че в този за живот, ние винаги по един или друг начин се връщаме към Луната. Няма лошо понякога да си имаме и зона на комфорт, но публикацията е с фокус към негатива, за да се обърне по-ясно внимание на Луната като его.)

Вашият коментар