You are currently viewing Как всъщност е важно да изглежда здравословното женско тяло?

Как всъщност е важно да изглежда здравословното женско тяло?

Снимка: https://www.voicesofyouth.org/blog/masculinity-and-femininity

Нашият свят е изграден на принципа на мъжката и женската енергия. Всеки един човек, независимо от кой пол, е има двете енергии в себе си. Основните разлики може да видите в изображението горе. 

За съжаление обаче до много голяма степен в нашия свят в момента не е развита толкова женската енергия, колкото мъжката. Живеем в действащо, амбициозно общество, съсредоточено към постигане на цели и успехи, докато удоволствието, насладата, отпускането, емоциите може да се приемат като загуба на време, непродуктивност и мързел. Затова виждаме и много жени в мъжка енергия, че даже издигнати на пиедестал като пример – успешни, работливи, съчетаващи работа и семейство, организирани и т.н. 

Въпросът е, че решението на проблемите свързани с бърнаут, нервност, напрежение, омраза към тялото, неприемане на себе си, може да се избегнат, когато се приложи здравословната женска енергия в нашето ежедневие. Какво означава това? – повече време за отпускане, наслада; доверие в нас самите и Вселената; развиване на нашата интуиция, пасивност, почиване, освобождаване на насъбрано напрежение; слушане на нашата интуиция. 

Как това се отразява на тялото и отношенията ни с него? Много хора се страхуват, че ако си позволят да се отпуснат без да са на диети и режими, ще напълнеят и ще изглеждат зле спрямо обществените критерии. Една жена може да има стройно, издължено тяло и въпреки това да изпада в паника при мисълта да качи 2 килограма отгоре. Само че рязкото, нездравословно напълняване може да се получи при прекалено преяждане, тъпчене и ядене на еднообразни храни. Това да качваме и сваляме определени килограми в различни периоди от време е напълно нормално и е нездравословно да изпадаме в паника при всяка промяна на теглото. 

Женското тяло е нормално да има извивки, жената може да има леко коремче, женското тяло е нежно, ефирно и дори леко пухкаво, но ние се опитваме да създадем жени в нездравословни тела. Ние раждаме, имаме цикъл, нормално е да имаме чести промени в нашето тяло. 

Аз съм спортен човек, ходила съм на фитнес, танци, йога, аеробика и каквото още може да се сетите съм изпробвала. Винаги ми е било като цел да имам много здраво тяло, да съм силна, което е замаскирало вътрешното ми безсилие, което съм усещала. Ако имам силно тяло може би ще се чувствам силна и вътрешно – което си е чиста илюзия. Винаги съм се стремяла към силно тяло, но каквото и да съм тренирала, колкото и слаба да съм била, никога не съм обичала себе си и никога не съм се чувствала като жена. Това беше докато не започнах да се храня интуитивно. 

Свързвайки се с инутицията ми, която е свързана и с женската енергия и започвайки да се храня интуитивно, да – качих малко килограми, но тялото ми вече функционира като такова на жена. Чувствам се по-жива, по-себе си – не защото имам плочки и съм силна в краката, а защото позволих на тялото си да се отпусне. 

Имаме нужда от свят с повече отпуснати, а не стегнати жени. Имаме нужда от свят, в който жените могат да бъдат себе си, независимо от размера на дънките им. Имаме нужда от повече радост, блаженство и наслада. Това ще ни донесе удовлетворение, такова, каквото никой материален успех не би могъл на донесе. Всичко е временно – пари, успехи, килограми, но нашето усещане спрямо самите нас е трайно. Можем да живеем по-добре, когато променим отношението си към самите нас.

Вашият коментар