You are currently viewing Интервю с Краси Кирчева

Интервю с Краси Кирчева

Краси Кирчева: „Съветът за 2021 г. ми е: „Повярвайте на очите и ушите си”.”

Взето от: Ася Стефанова

Много съм щастлива да ви представя това интервю с един много вдъхновяващ астролог. Разговорът ни ми даде много ценна информация за света, за 2020 г., за предстоящата 2021 г. и за България. Помогна ми да погледна някои ситуации през други очи: през тези на астрологията, през чиято призма някои неща звучат много по-смислено. Надявам се да бъде толкова полезно и на вас, колкото беше и на мен. Приятно четене.

Коя е Краси Кирчева? 

Красимира Кирчева е преподавател по астрология от повече от 15 години. Завършила е строително инженерство. Първоначално е искала да стане психолог или архитект, но впоследствие започва работа по специалността си. След време нещата в живота ѝ се подреждат така, че и астрологията става част от живота ѝ, а математиката и физиката ѝ дават една основа за езотеричното знание. Преподава астрология от 15 години и е водеща на семинари с приказки, практики и медитации. 

А: В кой момент езотериката стана част от твоя живот? 

К: В един момент на 5 годишна възраст гледах българска народна музика по телевизията и на тези години за първи път изпитах емоция на отвращение. Тогава си казах, че народната музика е нещо, което никога няма да обикна. По-късно започнах да ходя на училище и виждайки бегли неща за християнството от историята си помислих, че може би никога няма да повярвам в Бог. Но и двете ми случки бяха точно обратните на това, което се случи в живота ми впоследствие, защото придобих широко и твърдо убеждение за това, че има широк пласт, в който всичко е едно, което е Бога и за огромното значение на народната музика. 

А: Как успя да свържеш културата на траките с астрологията? 

К: Както знаете има различни научни теории. Има теории, които се крепят на различни неща, които вървят нагоре в една голяма несигурност, и представят нещо много екстравагантно. Има и друг вид наука, която се опитва да гледа най-разпространеното, и намира общата концепция, която изяснява цялата картина. По този начин, поглеждайки идиоматиката, обредите, строежа на език и думите на траките, се оказва, че херметическата концепция и орфизма са това, което е построило целия ни език, всички наши вярвания и обичаи и цялата символика на народните песни и на ранни образни паметници. 

А: Аз също мисля, че няма вярване, наука или разбиране, което да съществува само. То винаги е свързано с парченцата от други истории и култури. 

К: Това определено си е цяла космогония, която също така се свърза с коледарските песни. Оказва се, че българският набор в коледарските си песни включва около 1400 стиха, които са подобни на Бхагавад гита, чиито първи редове разказват за строежа на Космоса. Излиза, че коледарите и кукерите, когато се пречиствали, са пеели нещо, което започва от общата представа за раждането на света. 

А: Интересно ми е как успя да събереш тази информация, така че да я преподаваш след това?   

К: Когато започнах да преподавам астрология, моята най-голяма сила беше тълкуването на рождения хороскоп. Постепенно стигнах дотам, че понеже имам 3 деца, вечер четейки им приказки, се запитах какво, ако поставим приказките наравно с митовете. Така ми хрумна идеята по модела на математиката и алгебрата да поставя митовете като дефиниции, а приказките като теореми, които ни учат как да възстановим хармонията и равенството между боговете вътре в нас. 

А: Разкажи ни малко повече за астрологичния ти бележник за 2021г.

К: Бележникът е замислен от една моя приятелка. Дълго време ѝ казвах, че астрологичните прогнози, които публикувам в сайта ми, ми костват доста време и усилия на ден затова моята приятелка ми предложи да направя астрологични прогнози за цяла година и да ги комбинирам с място за писане. Той съдържа обща информация за годината, дневна прогноза за всички дни и дългосрочните процеси и обща информация за астрологията. 

А: Винаги ли се сбъдват прогнозите, които правиш чрез астрологията?

К: В астрологията има два вида прогнози – общи, които може да откриете в бележника, и индивидуални. Общите прогнози се сбъдват около 30/40%. Например в семейство от трима човека на единия ще му се случи нещо подобно, а на другите двама вероятно не, но пак се успеят да усетя събитията чрез своя близък. 

Що се отнася до личните прогнози, те се сбъдват 95% от случаите. Разбира се, когато човек има много силно желание, всичко отстъпва на заден план, тоест може да промени събитията в живота си. Това всъщност е знак, че винаги едно силно желание ще те преведе до там, където искаш, но не и в интимен план, защото когато има замесен друг човек, не е позволено да се налагаш. Но голямата сила на астрологията не са прогнозите, а работата с характера, изграждането на правилното отношение към живота и самия себе си. 

А: Разкажи ни за ерата на Водолея, за която всички говорят сега. 

К: Иска ни се да дойде ерата на Водолея, но това, което сега виждаме, са само едни първи връхчета. Ерата на Водолея ще дойде след 130/150 г. Тя е едно астрономическо събитие, свързано с голямото завъртане на оста на планетата. Сега действително ще видим подобни влияния, но това не е ерата на Водолея. Съвпадът между Юпитер и Сатурн дава на родените в тези месеци деца (6 месеца напред и назад) да са силно свързани със съдбите на обществата. Като цяло ще се засили ролята на Интернет, на гражданските сдружения, за киното ще има силни 20 години, но ще има големи проблеми с банковата система заради съвпада на Уран с Лилит. Ще се забележи нов ръст на престъпността и влиянието на политическите мафии, заради квадрата Марс и Плутон. Не е толкова розово това, което ни чака, но едно е сигурно и това е, че свободата и демокрацията ще бъдат теми номер едно. Затова очаквам гражданските сдружения да се активират и да разберат, че демокрация без граждани не се получава. Не може да очакваш да те управляват и да живееш в демократична страна, защото чакането да те управляват е монархическото състояние. Сега все повече хора по света виждат, че финансовите групировки се свързаха с политиката и демокрациите ще трябва да се преустроят. През следващите 20 г. освен това ще се появят голям брой комбинации на различни науки. 

Българите бяхме в една страхотна криза досега, която и се вижда края след 2/3 години, така че сега ще са едни от най-трудните години за нас. Има надежда и бъдеще за всички нас, макар и през трудности, които могат да се проявяват. 

Много съм учила от Александра Делова, Александър Бояджиев, Александър Стойчев, Ирена Янчева – хора, които ме вдъхновяват през цялото време и които носят заряд, който рано или късно ще донесе искрата и ще спаси младите българи от представата, че са част от един незначителен народ. В психологията е ясно това, че имаш ли добра самооценка, можеш да имаш ценности, решения, действия, борба и успех. Нямаш ли добра самооценка, то ти нямаш ценности, нямаше решения, нямаш действия и борба и нямаш успех. Историята е много скъпа наука, винаги тясно свързана с политиката. Който няма корен, няма живот, затова тези, които не познават своя корен, ще загинат.  Това се отнася не само за България, а и за страни като Руската империя, Западна Европа и Америка, които отричат балканския си корен и дори опитват да го разрушат, но по този начин разрушават и своя собствен. Затова малко или много Европа се крепи на нас, за да преоткрие коя е. 

А: Какви бяха най-важните уроци за 2020 г. и какви предстоят за 2021 г.?

К: По време на пандемията южния възел беше в Козирог, което доведе до забраните, кризата на обществата и управляващите, но северния лунен възел в Рак ни даде важността от опазването на природата, ценността от здравето, семейните ценности, важността на близките, това, че и без кариера се живее. Много хора си намериха половинки, сближиха се с родителите или децата си, откриха важността на чувствата и почивката и че смисъла на постиженията е след това да ги погледнеш отстрани и да ги преживееш. Промени се отношението към храната, хората започнаха да пазаруват от семейни ферми. 

За 2021 г. очакваме лунни възли в Стрелец и Близнаци, което означава духовните авторитети и много от богатите хора да работят против обикновените хора, като ги съветват чрез медиите да не вярват на ушите и очите си. Затова съветът ми за 2021 г. е: „Повярвайте на очите и ушите си”. Проучвайте настрани, но не изключвайте важността на непосредствено пристигащата информация.

А: Изпитваш ли тревога от всичко негативно, което е възможно да се случи през следващите години?

К: Да. Виждайки всички тревожни принципи отвън като емиграция, отказ от местната култура, културно подивяване и знаейки ги, чувството за отговорност нараства, но човек не може да повлияе на хора, на които не искат да им бъде повлияно. Можем донякъде да помогнем на близките си, оттам нататък ние всички се возим в този общ влак, който е България. Надявам се, че въпреки кризата, всичко ще се нареди. 

А: Според мен също въпреки негативите, хората започваме все повече да се събуждаме, да осъзнаваме нови неща и така цялата вибрация на Вселената се вдига. 

К: Да, толкова много филми подтикват в тази посока. Например „Матрицата”, където е поставен въпросът за личния избор. „Звездни войни”, в който се споменава за това, че биологичното начало и любовта имат шанс да надделеят над алчността. „Златният компас”, „Звезден прах” също, които са страхотни фентъзи филми. Затова търсете истината отвътре, обичайте се с близките, а отвън нещата непременно ще се подобрят. Не забравяйте и да танцувате български народни танци, правете йога, отделете си време за почивка и всичко ще е наред. 

Вашият коментар